Difficulté : FacileDifficulty: Easy
Cost: Economical
Number of servings: 6 to 8 bars
Our favorite Pastry Chef Léna Chou has concocted a recipe for Healthy & Vegan cereal bars with our Chia seeds. This recipe is inspired by camotive . We tested it for you and frankly we love it!! These small cereal bars have been unanimously approved at Essence Box.
It will delight young and old alike and makes, for example, an excellent snack idea that you can prepare on Sunday for your children's whole week.
TIP: You can vary the ingredients as you wish, the important thing is to keep the agave syrup which serves as a binder for your cereal bar.
And for those with a sweet tooth: you can make a chocolate coating.
Ingredients for this recipe:
- 80 g peanut butter.
- 120 g rolled oats.
- 60 g melted dark chocolate.
- 60 gr agave syrup or coconut syrup.
- 60 gr coarsely chopped peanuts.
- 30 g Chia seeds .
- 1 pinch of fleur de sel.
Material :
- Bowl.
- Silicone molds.
Time :
- Preparation: 5-10 mins.
- Repos: 2h.
Stages:
- Melt the dark chocolate in the microwave or in a double boiler.
- Mix all the ingredients in a bowl with a spoon until the mixture is homogeneous.
- Pour this preparation into silicone moulds. (This will make unmolding easier. Ideally, choose a mold with bar shapes, otherwise you will have to cut to form the cereal bars.)
- Place in the refrigerator for 2 hours to harden the agave syrup.
- Enjoy these delicious cereal bars.
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Coût : Economique
Nombre de portions : 6 à 8 barres
Notre Chef Pâtissière préférée Léna Chou nous a concocté une recette de barres de céréales Healthy & Vegan avec nos graines de Chia. Cette recette est inspirée de camotive. On l'a testé pour vous et franchement on adore !! Ces petites barres de céréales ont fait l'unanimité chez Essence Box.
Elle ravira les plus petits comme les plus grands et font, par exemple, une excellente idée de goûter que vous pouvez préparer le dimanche pour toute la semaine de vos enfants.
ASTUCE : Vous pouvez varier les ingrédients à votre guise, l'important est de conserver le sirop d'agave qui sert de liant pour votre barre de céréales.
Et pour les gourmands : vous pouvez faire un enrobage au chocolat.
Ingrédients pour cette recette :
- 80 gr beurre de cacahuète.
- 120 gr flocons d'avoine.
- 60 gr chocolat noir fondu.
- 60 gr sirop d'agave ou sirop de coco.
- 60 gr cacahuète grossièrement hachées.
- 30 gr graines de Chia.
- 1 pincée de fleur de sel.
Matériel :
- Saladier.
- Moules en silicone.
Temps :
- Préparation : 5-10 min.
- Repos : 2h.
Etapes :
- Faites fondre le chocolat noir au micro-ondes ou au bain-marie.
- Mélanger tous les ingrédients dans un saladier avec une cuillère jusqu'à ce que le mélange soit bien homogène.
- Déposer cette préparation dans des moules en silicone. (Cela facilitera le démoulage. Idéalement, choisissez un moule avec des formes de barre, sinon il faudra couper pour former les barres de céréales.)
- Placer 2h de réfrigérateur pour durcir le sirop d'agave.
- Déguster ces délicieuses barres de céréales.
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